All you can eat
All you can eat är mitt lilla bolag som jag driver tillsammans med min matbuddy Rickard Villard. Här experimenterar vi med allt från produkter och tjänster till tv-format, poddar och spännande, oväntade samarbeten.
När min röst och personlighet får nå fram på olika plattformar, vare sig det är bland finsmakare, kockkollegor eller till alla därhemma, känner vi oss inspirerade och påkopplade. Genom vårt lilla företag, All you can eat, tar jag och min matbuddy Rickard Villard, gastronomin till platser jag aldrig besökt tidigare – både i matlagandet och i livet. Här experimenterar vi med allt från produkter och tjänster till tv-format, poddar och spännande, oväntade samarbeten. Vi letar alltid efter likasinnade – hör av dig om känner dig träffad.
hej@stefanekengren.se
COOP
Tillsammans med COOP har vi tagit fram konceptet ”I huvudet på en ägare” som ett sätt att adressera alla tankar kring mat under året, anpassat till både plånbok och säsong. Det har bl a tagit sig i uttryck på COOPs egna potatispåsar med recept och tips, en matlagningskurs för insamling till Musikhjälpen, grön grill-inspiration, klassiska midsommartips, hur man ska jobba ton-i-ton med höstens alla grönsaker samt en fått dela mina tankar kring den finaste av alla högtider - julen.
TV-formatet
Vi har länge velat driva tesen att det finns inga minnen som är så starkt kopplade till känslor som matminnen. Resultatet blev TV-formatet Slice of life - en nytt perspektiv på livsberättelsen. Formatet har pitchas på många marknader och språk och har än så länge haft två säsonger på bästa sändningstid på Sveriges största kommersiella kanal TV4. Formatet bekräftade att mat skapar precis de starka och personliga berättelser som vi hoppades på. More to come.
Chipsen
Vi vill hitta ett nytt snacks, ett chips: just nu experimenterar vi med ett jordärtskocks-chips. Chips är liksom livet och när vi började fundera kom direkt rotfrukternas tryffel, jordärtskockor till oss. Smaken är intensiv och ett mysterium inget gett sig på att bemästra det här. Vi tar fram chipsen, storyn, designen själva och samarbetar bara med de de bästa jordärtskocks-odlarna och de chipstillverkare som är lika nyfikna och drivna som vi på att maximera kockans potential. Stay tuned för mera.
Kockrocken
Vi håller på att jobba fram en ny kockrock. Tillsammans med mastermind Frederik Andersen, skräddare på AW Bauer, vil vi ta fram något som känns mer nu, men också mer tidlöst. En mindre formell och mer användbar kock-rock för flera. Den första kända skissen av kocks uniform ritades av den franske kocken Marie-Antoine Carême, i början av 1820-talet. Han ansåg att precis som läkare och advokater förväntades klä sig på ett visst sätt, så borde även kockar bära uniformer. Skissen på den vita dubbelknäppta kavajen är det som många kockar har på sig än idag. Monsieur Carême, som för oss fram tills detta projekt var en okänd filur, vill vi återuppliva hans namn men även hans verk.Frederiks skisser är vackra bara dom, arbetet är igång.
Intresserad? Maila mig!